V petek, 15. novembra, je na šoli potekal naravoslovni dan, ki smo ga posvetili Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Prvo šolsko uro smo učenci preživeli s svojimi razredniki, nato pa smo se zbrali v jedilnici. Pred zajtrkom smo skupaj zapeli Čebelarja, ki ga je na harmoniko zaigral šestošolec Gašper Prijatelj, prisluhnili recitalu Pesmice o kruhuosmošolca Jakoba Hočevarja ter prijetnim mislim devetošolke Lare Imperl. Nagovorila sta nas ravnateljica mag. Mateja Repovž Lisec in podžupan Občine Sevnica Janez Kukec, ki je ravnateljici podaril tudi med svojih čebel.
Polnih trebuščkov smo se vsi učenci z avtobusom odpeljali proti Šentjanžu, kjer smo preživeli petkovo dopoldne. Naša prva postaja je bila pri zelenem oknu na avtobusnem postajališču, kjer nas je gospa Cveta Jazbec seznanila z glavnimi značilnostmi pušl’ca Dolenjske ter nam postregla jabolčni čips in jabolčni sok Kmetije Repovž. Po okrepčilu smo se sprehodili skozi središče kraja, nato pa se odpeljali do Kmetije Majcen. Tu nas je pričakal gospodar Miloš, ki nas je popeljal skozi sodobno opremljen hlev in razkazal stroje, s katerimi si pomagajo pri delu na kmetiji. Zanimivo je bilo opazovati, kako se krave prosto gibljejo po hlevu in vstopajo v molzni robot. Veseli smo bili, saj smo prejeli vsak svoj jogurt, ki smo ga hitro popili, ker je bil resnično okusen. Svoje popotovanje smo zaključili pri učnem čebelnjaku. Gospod Ciril Kolenc nam je predstavil življenje čebel, delo čebelarja in izdelke iz medu, ogledali pa smo si tudi čebelnjak. Manjkali niso niti okusni medenjaki in topel čaj, ki nas je pogrel ob hladnejšem vremenu. Polni znanja in nasmejanih obrazov smo se vrnili v šolo.
V imenu učencev šole se zahvaljujemo Kmetiji Majcen in Kmetiji Repovž, da sta nas velikodušno sprejeli in gostili, Cveti Jazbec za vodenje po sosednjem kraju in Cirilu Kolencu za osvežitev znanja o čebelarstvu.
Učenci šolskega novinarstva