V mesecu aprilu in maju smo se z učenci glasbene pripravnice ter otroškega in mladinskega pevskega zbora udeležili pevskih revij v Sevnici. Revijo otroških in mladinskih pevskih zborov je spremljala strokovna ocenjevalka prof. Tatjana Mihelčič Gregorčič, predšolske in mlajše šolske zbore pa je ocenjevala dr. Inge Breznik. Učenci in učenke so OŠ Tržišče odlično zastopali, saj so izstopali po kvaliteti ubranega petja.

Glasbeno pripravnico na OŠ Tržišču obiskuje 15 učencev 1. triletja, ki se na vajah družijo, veselijo, predvsem pa uživajo v petju. Učenci pojejo, oblikujejo pevsko izreko in dihanje ter ritmično izrekajo besedila. Učijo se prvih korakov kulturnega, zbranega nastopanja in umetniškega doživljanja ter izražanja.

Otroški pevski zbor »Zvonček« sestavlja 22 pevsko navdušenih učenk in učencev, ki se radi udeležujejo skupnih srečanj. Na vajah predvsem uživajo v petju. Zbor uspešno nastopa na šolskih in izvenšolskih prireditvah. Čeprav je petje pred prijatelji vznemirljivo, pa imajo prav poseben čar za mlade pevce različne revije. Učenci so se na reviji zborov odlično odrezali in so s strani strokovne ocenjevalke predlagani na državni nivo tekmovanja.

Mladinski pevski zbor »Žarek« sestavlja 12 glasbeno nadarjenih deklet v družbi enega fanta. Združuje jih pesem in dobra volja. Njihov repertoar je bogat, saj radi prepevajo predvsem slovenske popevke, ljube pa so jim tudi ljudske pesmi ter priredbe tujih avtorjev. Njihove melodije se že spogleduje z odraslostjo, čeprav je otroška razigranost še vedno prisotna. Skupina s prepevanjem obogati kulturne prireditve na šoli, v kraju in v občini Sevnica. Na reviji so bili predlagani na regijski nivo tekmovanja.

Vsem pevkam in pevcem se zahvaljujem za potrpežljivo in vestno delo. Hvala tudi staršem za podporo pri delovanju zbora.

Zborovodkinja:

mag. Mateja Repovž Lisec