Uspešni učenci Osnovne šole Tržišče so se konec šolskega leta podali na nepozaben izlet v Salzburg. Ta slikovito čudovito avstrijsko mestece, znano po svoji bogati zgodovini in čarobnem vzdušju, je bilo popolna destinacija za nagrado za njihovo trdo delo in dosežke skozi šolsko leto.

Prvi postanek je bil obisk znanega rudnika soli, kjer so učenci spoznali bogato zgodovino pridobivanja soli v tej regiji. Vodiči so jih popeljali skozi podzemne rove, kjer so se učenci naučili, kako je sol stoletja oblikovala lokalno gospodarstvo. Posebno navdušenje so poželi vožnja s podzemno železnico in spust po lesenih toboganih, ki so nekoč služili rudarjem pri prevozu soli.

Po ogledu rudnika so se učenci odpravili na sprehod po mestu Salzburg. Sprehodili so se mimo Mozartove rojstne hiše, čudovitih baročnih stavb in slikovitih trgov. Med sprehodom so občudovali arhitekturo in živahno vzdušje mesta, hkrati pa so imeli priložnost izvedeti več o pomembnih zgodovinskih dogodkih, ki so oblikovali Salzburg.

Naslednja postaja je bila Hiša narave, fascinanten muzej, ki ponuja vpogled v naravne znanosti in zgodovino.

Po napornem dopoldnevu je sledil prosti čas, ki so ga učenci izkoristili za raziskovanje mestnih ulic, nakupovanje spominkov in sprostitev ob sladkanju s tradicionalnimi avstrijskimi sladicami. Bilo je očitno, da so učenci v tem času neizmerno uživali, saj so imeli priložnost, da sami raziskujejo in doživljajo mesto po svoji želji.

Izlet v Salzburg je bil za učence OŠ Tržišče nepozabna izkušnja, ki jim je ponudila tako izobraževalne kot tudi zabavne trenutke. Obisk rudnika soli, sprehod po čudovitem mestu, raziskovanje Hiše narave in prosti čas so skupaj ustvarili popoln dan, ki bo še dolgo ostal v njihovem spominu. Učenci so se vrnili domov polni vtisov in novega znanja, hkrati pa tudi z občutkom ponosa zaradi njihovih dosežkov, ki so jim omogočili ta čudovit izlet.

                                                                                                                                                    OŠ Tržišče